Info, dresy, čipy, buzoly a jiné

19.06.2019 13:27

Milí rodiče, děti, přátelé Fenri – sporty v přírodě,

utekl další orienťácký školní rok, a tak dovolte malou reflexi a výhled. Přečtěte, prosím, pozorně až do konce. Pohledem trenérů to bylo fajn: vytvořily se prima dětské party, vidíme, jak děti víc vydrží a dobře se pohybují.

Model tréninků zůstane podobný jako v loňském roce, v pondělí o půl hodiny později. Tzv. červená skupin (letošní starší) v pondělí (17:00 – 18:30) a páteční běhání v 17:00. Modrá skupina v pondělí v 16:00 – 17:30.

S červenou skupinou bychom rádi jezdili více na mapu, měly by přibývat další závody, tréninkový deník (viz. další e-mail).

U modré skupiny se snažíme rozvíjet hlavně základní motoriku a orientační návyky. Skupina je trochu velká, takže se nedokážeme všem věnovat individuálně. Je proto potřebné, aby děti jezdily na závody a jezdily na ně s rodiči (případně se rodiče různě prostřídali). Orienťák bez závodů nedává moc smysl.

Nové děti budeme přijímat až od třetí třídy a jen na místa, která se uvolní. Napište nám proto, zda budete v příštím roce pokračovat.

Naše trénování je založeno na dobrovolnické práci (kdysi jsme něco podobného dostali od našich trenérů). S tím ale souvisí omezená kapacita našeho volného času. Jsme šťastní a velké poděkování patří Pavlovi Šenkovi (který s námi celý rok trénoval a bude) a Tereze Bartoňové (která s námi trénovala v zimě, jede s námi na soustředění a bude pomáhat i v roce následujícím).

I tak je ale administrativní a závodní zátěž náročná, a proto se pokusíme zavést některé změny, od nichž si slibujeme větší efektivitu. Budeme rádi, když nám pomůžete. Hledáme např. někoho, kdo by mohl s dětmi jezdit příští rok na PPŽ (středeční odpolední závody v květnu a červnu).

Navrhnete někdo komunikační nástroj, kde byste si mohli vzájemně nabízet dopravu na závody?

Docela se nám daří získávat granty (i když letos MŠMT po více než půl roce ještě nerozhodlo), a tak se při nízké ceně za kroužek daří pokrýt nejen nájmy, ale i startovné na závodech, přispěli jsme na trika, soustředění, nakoupily čipy a buzoly pro začátečníky na půjčení. Chtěli bychom ale, aby si postupně všichni busoly a čipy pořídili. Částečně rozprodáme erární, částečně můžeme nakoupit společně se slevou.

V případě busol by to měla být palcovka:

https://www.sporticus.cz/p/moscompass-11-universal-palcova/?var=p2463_p2466

https://www.sporticus.cz/p/moscompass-9-11-super-stable-palcova/?var=p2466_p3894

Čip pro děti stačí

https://www.sporticus.cz/p/sportident-cip-si-card-8/

Obávám se, že postupně se bude přecházet na tzv. SIAC (ale ještě mi to vzhledem k ceně a nutnosti výměny baterií přijde předčasné).

https://www.sporticus.cz/p/sportident-cip-siac1/

Napište nám, zda máte zájem o společný nákup?

Busola palcová Moskva 11 – 750,-

Busola palcová Moskva 9 – 1150,-

Čip 750,-

SIAC 1700,-

Nakonec jsme se po četných dotazech rozhodli přidělat Fenri triko/dres – k vidění na dětech. Cena 300,- pro dětí/ 400 ,- pro dospělé, bez ohledu na velikost. Napište nám, jakou velikost máme objednat. Tabulka velikostí: https://www.gasso.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=20&Itemid=55.

Objednávky a předběžné potvrzení zájmu o kroužek, prosím, do 30. června.

Pěkné sportovní prázdniny. Těšíme se s některými na soustředění, s některými v září.

Katka, Ondra et alii

—————

Zpět